Business to business is like a global dance

Business to business is like a global dance

Am citit de curând un studiu foarte interesant despre cei care încep o afacere și care, doar în câțiva ani, devine una, cu adevărat, de succes. Pe lângă statistici și alte nebunii din astea, mi-a atras atenția următoarea remarcă:

În mare parte, cei care încep o afacere nu știu în ce se bagă sau cu ce se mănâncă, mai mult chiar, descoperă pe propia piele ce e bine și ce e rău.

Ceea ce-i evidențiază pe cei care reușesc să se diferențieze într-o manieră demnă, sunt cei care, la un moment dat, au riscat foarte mult și care și-au asumat atât înfrângerile cât și succesul.

Internet + globalizare = succes internațional

În ziua de azi, datorită internetului și procesului accelerat de globalizare, tot mai multe companii, mici sau mari, tind să se îndrepte spre o comunicare internațională deoarece partenerii sunt acum la distață de un click sau de un e-mail.

Este ușor când argumentezi toate acestea pe foie, dar ce implică, cu adevărat acest proces. În primul rând, educarea angajaților. Ar fi simplu să apelăm la „prospături” (scuzați-mi asocierea, nu este rău intenționată și nici nu are vreo aluzie nefirească) dar de cele mai multe ori este greu să găsești specialiști care să-ți cunoască produsul și să vorbească cu încredere despre el. Acei oameni cu care ai pornit la drum de la început.

Recomandarea mea: apelați la profesioniști

Să nu vă lăsați influențați de ideea că dacă doriți să vă duceți afacerea la nivel global este suficient ca angajații să știe doar limba engleză. În principiu este suficientă, dar credeți-mă, veți atrage mult mai ușor un client dacă îi scrieți în limba nativă. O părere stric personală, sper să nu mă înțelegeți greșit: spanioli sau francezii nu prea sunt prieteni cu limba engleză, iar cu italienii cel mai bine vă veți înțelege dacă dați din mâini. Prin urmare, nu uitați  să inserați în e-mail-uri un gif precum cel de jos 🙂

giphy-downsized.gif

Totuși, cred că vor aprecia mai mult și vor înțelege de 100 de ori mai bine ce doriți de la ei dacă, bineînțeles, le vorbiți pe limba lor. Aprecierile, colaborările și recunoștința nu vor întârzia să apară.

Cursuri de limbi străine pentru firme

O companie care dispune nu doar de oameni pregătiți ci și de profesioniști într-ale traducerilor este agenția de traduceri Swiss Solutions.  Aceștia, din dorința de a evolua și a excela, susținuți de experiența celor 13 ani în lumea traducerilor, au pornit un proiect nou și anume o divizie dedicată cursurilor de limbi străine pentru firmelogo_swiss_solutions-patratNu exagerez când spun despre ei că sunt printre cei mai buni deoarece în anul 2016 au fost cotați în Topul celor mai importanți 20 furnizori de servicii de traduceri din Europa de Est, conform clasamentului realizat de Common Sense Advisory. Nici nu mă miră, deoarece această recunoștință a fost rezultatul a peste 3000 de colaboratori, traducători nativi. În prezent ei se ocupă și de traduceri specializate în domenii precum  marketing, IT & gaming, automotive, medicină și farmacie, juridic, economic, inginerie, etc.

Și pentru că ei au înțeles foarte bine cum stă treaba cu extinderea peste hotare, Swiss Solution, din anul 2015, și-au extins operațiunile la nivel internațional, deschizând un sediu în Frankfurt, Germania. Acest pas a dus la dezvoltarea unor noi relații de colaborare cu companii din întreaga lume.

Conform motivelor enumerate mai sus, cursurile de limbi străine sunt o necesitate în mediul de business din varii motive, but if you want business you have to know how to dance on this global music.

 


 

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 7 din competiția SuperBlog 2017, ediția de toamnă.

Surse foto: www.giphy.com, www.swiss-solutions.ro și www.unsplash.com

One Reply to “Business to business is like a global dance”

Bună :) Îți mulțumesc că ai citit acest articol și sper că ți-a plăcut. Indiferent dacă da sau nu, mi-ar plăcea să știu ce părere ai despre el. Îți voi răspunde cât de repede. O zi, seară sau noapte plăcută îți doresc!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: