De-aș fi stilistă

De-aș fi stilistă

Mereu am fost persoana care nu era niciodată în pas cu moda. Oricât de mult mă străduiam mai haios și mai ieșită din tipare arătam în încercările mele de a combina diverse materiale, culori, texturi și accesorii. Știți cum se spune: „domn’le ești antitalent”.

Sunt mititică de înălțime, greu găsesc haine care să fie în trend și mereu trebuie să apelez la un croitor care să mă ajute să nu mă înnec în vreo pereche de pantaloni sau în vreo rochiță care mie mi-au plăcut foarte mult. De încălțăminte nu mai zic: cea pentru copii mi se potrivește cel mai bine.

Să vă dau un exemplu:

dialoglacheie-toamna-stil-simpacic

Aș avea eu mai multe poze dar rămânem, momentan, la aceasta 🙂 Spre deliciul cititorilor, voi mai posta o una la final.

Bun. Între timp, am mai crescut nițeluș, nu în înălțime sau la numărul de la picior, la minte. M-am mutat în București iar aici am găsit, cu chiu cu vai și multe ore de cercetare în lung și-n lat orașul, magazinele de la care să mă îmbrac și eu cât de cât mai acătării (cum s-ar zice acolo unde se agață harta-n cui, în perla Bucovinei, Vatra Dornei).

În prezent sunt destul de mulțumită de opțiunile pe care le am. Outfit-urile mele mă reprezintă și mă simt destul de încrezătoare vizavi de alegerile mele vestimentare.

A se vedea următorul exemplu în care am ales, în opinia mea, contrastul cel mai frumos: roșul cu verde. Mă atrage foarte mult, mai ales că ochii îmi sunt verzi.

dialoglacheie-toamna-sofar-toutefois

Eh, acum mi-ați aflat secretul meu nr 1. Unii spun că e un har, iar eu îi cred 🙂 Cei care nu ajung pentru prima dată pe acest blog știu deja despre ce vorbesc.

Dar vreți să știți secretul meu nr 2? Nu cred că puteți ghici! Nu are nici în clin, nici în mânecă cu muzica, cu faculatea pe care am terminat-o și nici cu job-ul actual.

Ei bine…? Mi-aș dori să fiu stilistă și să reușesc să creez din ținute adevărate capodopere de artă. Așa cum muzica colorează spațiul, tot așa, ținuta potrivită îți colorează viața. Și cum poți să faci asta mai bine?  Inspirându-te din natură.

Chiar am și un exercițiu: odată cu schimbarea anotimpurilor, ca să rezonez cât mai bine cu ele mă întreb cum aș îmbrăca eu anotimpul respectiv. Acum i-a venit vremea Toamnei. Și? Ce creți că fac în prima clipă când am puțin timp liber să aprofundez acest exercițiu:

1. Ați ghicit, deschid internetul

Anul acesta vedete vor fi culorile mele preferate de roșu și galben. Deciziile vor fi greu de luat, deoarece putem alege o gamă variată de stiluri, de la minimalism la sofisticat. Nu au fost lăsate deoparte nici ținutele office pentru femei care vin alături de croiuri menite să susțină ideea de putere și siguranță de sine.

Am o întrebare: când ați mai purtat ultima dată pene, dar piele? Eh, anul acesta ambele sunt permise. Grijă totuși să nu exagerați. Și cine ar fi crezut că, în toată această vastă paletă, demimul îți va face, hop, și el apariția? Sincer, eu una nu. Să nu uit de umerii supradimensionați.

O nebunie acest sezon!

Et voilà ! Am stabilit cele mai apreciate trenduri. Îmi continui exercițiul și trec la pasul urmăror.

2. Răscolesc internetul și magazinele ca să găsesc ceva pe măsura Toamnei.

3. Analizez și sortez

4. Începe momentul meu de glorie, mă transform în stilistă.

Printre altele, anul acesta am ales site-ul answear.ro. Mi s-a părut că e pe măsura așteptărilor mele (mai ales că au măsura XXS la îmbrăcăminte și 35 la încălțăminte). Am uitat să spun: Toamna mea are aceleași măsuri ca ale mele, sunt sigură că nu vă așteptați la asta 🙂 )

Prin urmare am ales 3 modele de paltoane, pentru că unul nu era suficient, și 3 perechi de ghete, ca să mă asigur că Toamna nu va fi luată prin surprindere. Nici de o petrecere la care trebuie să se prezinte într-o ținută elegantă, nici de bălțile care nu vor întârzia să apară pe străzile din București. Am văzut și câteva modele foarte noi de paltoane de damă de iarnă, dar vă las pe voi să le descoperiți deoarece eu trebuie să-mi continui excercițiul, iar până la doamna Iarnă mai este.

dialoglacheie-answer-palton-blossom-mood-corai

Palton Blossom Mood

dialoglacheie-answer-palton-galben-cu-albastru

Palton în două culori

dialoglacheie-answer-palton-umeri-supradimensionati-bej

Palton Nocturne

Tot pe site veți găsi o sumedenie de modele frumoase de ghete de piele, dar mie mi-au plăcut cel mai mult, următoarele:

dialologlacheie-answer-botine-carini

Botine Carini

dialoglacheie-answer-bocanci-timberland-dama-albi

Botine Timberlate

dialoglacheie-answer-botine-tamaris

Botine Tamaris

Adevărata provocare a fost când am început să caut bluze, deoarece am descoperit croiuri, culori și texturi foarte variate. Dar, ca să fim în rând cu trendurile, am ales, în primul rând, o bluză minimalistă cu o combinație vibrantă și romantică de roz pal și orange.

dialoglacheie-answer-bluza-trussardi

Bluză minimalistă

dialoglacheie-answer-bluza-tartan.jpg

Bluză cu fason drept

dialoglacheie-answer-bluza-vila-blusa.jpg

Bluză elegantă

Gama de accesorii este atât de vastă, de la ceasuri la bijuterii, curele, căciuli, genți și multe altele, încât nu am avut nicio problemă în a descoperi cele mai interesante combinații.

Singurul lucru pe care nu l-am depistat a fost ceva cu pene, că tot se poartă anul ăsta. Așa că answear.ro știi ce ai de făcut. Dacă mi-a scăpat, te rog să-mi arăți, pentru că sunt interesantă de așa ceva 🙂

Gata. Mă opresc din exercițiul meu. Am fost stilită destul. Vă invit să mai descoperiți nițeluș și singuri, de plictisit nu o să vă plictisiți.

Sper că v-a facut la fel de multă plăcere să citiți acest articol, precum mi-a făcut mie să-l scriu.

La final, poza promisă: în stânga, subsemnata. La vârsta de 3 ani eram o adevărată victimă a modei 🙂

dialoglacheie-nadine-la-3-ani

Acest articol a fost scris cu drag pentru prima probă de la SuperBog 2017, ediția de toamnă.

2 Replies to “De-aș fi stilistă”

  1. Toamna aduce multă culoare în viețile noastre dar și stări de spirit variate. De la vântul care răvășește părul până la temperaturile joase care aduc bujori în obrâjori. E într-adevăr o provocare sa cauți mereu să te adaptezi cu moda. Dar eu te cunosc și știu ca ai un accesoriu special 😉 și îmi vine să spun și acum :,, deși este mica, are domn`le o pofta de viata și o energie! ” Așa că nu contează dacă uneori nu aranjezi cele mai potrivite haine în cele mai potrivite contexte sau dacă mixezi greșit niște culori. Se numește experiență. Toată lumea mai greșește, ocazional. Din acest motiv viata este frumoasa pentru că nu-i perfectă! Hai să ne bucuram de toamnă împreună! Eu mi-am ales bordo, vișiniu și gri. Acestea sunt culorile mele de toamnă. Te mai aștept cu sugestii, poate facem cumpărături împreună! 😉

Bună :) Îți mulțumesc că ai citit acest articol și sper că ți-a plăcut. Indiferent dacă da sau nu, mi-ar plăcea să știu ce părere ai despre el. Îți voi răspunde cât de repede. O zi, seară sau noapte plăcută îți doresc!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: