Dragă Utopie,

Dragă Utopie,

Imagine
foto byTomasz Alen Kopera

Cred că nu ți s-a mai zis până acum dar tu ai luat naștere din visele mărețe a oamenilor considerați (ne)buni. Te hrănești cu idealurile lor și înflorești în mințile celor ce CRED că TREBUIE să găsească perfecțiunea… … perfectă. Îți place ordinea și, de mică copilă, formele conturate sau foarte bine reliefate au fost o pasiune pentru tine.

De când LUMEA ai clădit sisteme și, culmea, ai fost creația unei umanități controlate de idealuri și de egalitate. Echitabilitatea este singura ta variabilă.

Dragă Utopie, trebuie să-ți mărturisesc, oamenii sunt caractere amorfe, ei au nevoie de extindere inegală iar ”sistemul” lor lăuntric are atâtea variabile că nici nu s-au inventat cuvinte pentru toate.

Nu vreau să te superi pe mine, dar uneori sufoci visele, închistezi creativitatea și te limitezi la câteva cuvinte și culori.

Ia în vedere că a greși e omenesc și condamnarea nu-și are firescul în acest context.

Ia în vedere că „la fel” nu există ci „la fel în ALT fel”.

Ia în vedere că visele devin realitate prin creație, prin libertate, nu prin limite, reguli și contur.

Ia în vedere schimbarea, dar nu spre un alt sistem utopic.

Dragă Utopie, compania ta îmi face foarte bine. Mă face să mă simt stăpână peste creația minții mele, dar, dragă utopie, nu coincizi cu realitatea și provoci dezechilibre. Ești o plăcută himeră.

Cred că am intrat într-o stare de convalescență și acum mă zbat să mă eliberez de prea frumoasa ta lume. Realitatea aduce febră și multe întrebări, la care răspunsuri nu s-au găsit de când s-a inventat cuvântul.  Uneori e mai bine așa.

Dragă Utopie ești un rău necesar.

Dragă Utopie te-ai născut, ai crescut și continui să te dezvolți prin propriile noastre existențe.

Dragă Utopie nu deveni un parazit și ia-ți o vacanță. Ia-ți rucsacul în spate și pornește pe jos, ca să poți privi Lumea în ochi. Numai așa vei începe să o cunoști.

Dragă Utopie, ești o nebunie !

One Reply to “Dragă Utopie,”

Bună :) Îți mulțumesc că ai citit acest articol și sper că ți-a plăcut. Indiferent dacă da sau nu, mi-ar plăcea să știu ce părere ai despre el. Îți voi răspunde cât de repede. O zi, seară sau noapte plăcută îți doresc!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: