La mulți ani!

La mulți ani!

Nu, nu este anul nou, dar nici mult nu mai este, oricum 🙂 Dar am amintit de această expresie foarte îndrăgită deoarece are un mesaj pozitiv. Înseamnă viață lungă. În final toți ne dorim să trăim cât mai mult, să reușim să facem tot ce ne-am propus, să fim alături de familie, de prieteni și să ne bucurăm cât mai mult posibil de tot ce are viața de oferit. Pare simplu.

Tot ce avem de făcut este să trăim mulți ani. Dar ce facem pentru a ne menține în viață cât mai mult, dar și sănătoși? Din păcate, doar cu o expresie, sănătatea și viața îndelungată nu se pot întreține.

Ce ușor ar fi… ne-am spune toată ziua unul altuia „La mulți ani”, eventual toți odată de să se cutremure Pământul. Ei bine, imaginația bogată și umorul vin mănușă oricui, dar un organism se mențime sănătos prin metode care nu se prind chiar de oricine. Este nevoie de un efort susținut și chiar de o educație sporită în această direcție. Totul contează, de la alimentație la nivelul de mișcare pe care-l facem zilnic.

Ca să vă faceți o idee, știați că aproximativ 81% dintre adulți nu consumă suficiente fructe și legume? Este un procent foarte mare, având în vedere că sunt principala sursă de antioxidanți ce luptă direct împotriva cancerului sau al stresului, bolile secolului XXI.

Pentru că acum știți că îmi plac exercițiile: vă mai propun unul. Data viitoare când mai sunteți nervoși, încercați să mâncați un fruct sau o legumă proaspete (recunosc, eu ronțăi un morcov 🙂 ) și să-mi spuneți cum v-ați simțit după vreo 15 -20 de minute, sau poate chiar mai repede. Aștept comentarii 🙂

E posibil ca mulți dintre voi să nu fie ierbivori așa ca mine Ei bine, nu am vorbit degeaba până acum, am și o soluție pentru cei care nu au curaj să mănânce până și coajă de copac sau care, pur și simplu, nu pot mânca legume simple.

Smoothie-urile! Ei bine ele sunt ambrozia contemporană. Nu ne fac nemuritori, nu. Dar cu siguranță ne ajută să ne mențimen în formă, să ne energizăm și să ne prelungim viața datorită mineralelor, vitaminelor și uleiurilor în care sunt îmbogățite. Câteva motive clare să consumați smoothie-uri:

  1. Sunt foarte rapid de preparat (mai mult durează să curațați fructele și legumele);
  2. Copii le iubesc pentru că sunt dulci;
  3. Vă ajută să slăbiți mai ușor;
  4. Sunt excelente pentru curele de detoxifiere;
  5. Îmbunătățesc aspectul tenului;
  6. Conferă un somn mai profund și relaxant;
  7. Sunt o sursă sigură de energie și putere;
  8. E super distractiv să creați și să descoperiți cele mai năstrușnice combinații 🙂 – asta îmi place cel mai mult.

Vă recomand să folosiți storcătorul prin presare la rece, Hurom. Iată și sigla lor ca să fiți siguri că ați ajuns unde trebuie.

hurom-logonew

Poate vă întrebați, deja, de ce vă recomand un storcător? Este simplu, deoarece cu ajutorul lui puteți prepara cele mai trăsnite, delicioase și sănătoase smoothie-uri. Garantat nu o să mai simțiți gustul salatei verde sau a spanacului alături de banane, mere, nuci și fructe de pădure sau alte nebunii. Da, ați citit bine. Nici cei mici nu vor mai strâmba din năsuc la un așa suc dacă mai adăugați nițeluș miere.

hurom-romaniaȘi dacă vreți să aflați toată gama lor o să fiți surprinși de ultimele reduceri la storcătoare Hurom de pe magazinul profistore.ro. Da, sănătatea nu costă și se poate obține foarte ușor și fără efort.

Totul este 100% natural și nu e nevoie să fiți experți în nutriție ca să vă faceți un smoothie delicios. Tot ceea ce contează, cel mai mul și mai mult, este imaginația, gusturile, voința și intențiile voastre.

Vă las aici un video cu o rețetă de smoothie care mi se parut genială pentru că are cocos. îl iubesc, dar nu mai mult decât îl iubesc pe Cel Drag 🙂

 

Așa că, următoarea dată când mai spuneți cuiva „La mulți ani!” să vă gândiți și la voi, iar când ajungi acasă știi ce ai de făcut – un smoothie.

PS: data viitoare când sunteți cu prietenii la masă și închinați un pahar cinstiți cu toată lumea, indiferent că servesc un suc, un shmoothie sau apă, deoarece nu închinați cu ce are omul în pahar ci închinați cu omul.

Acest articol a fost scris pentru a II-a probă a concursului SuperBlog 2017, ediția de toamnă.

Photo by Nick Beswick on Unsplash

Bună :) Îți mulțumesc că ai citit acest articol și sper că ți-a plăcut. Indiferent dacă da sau nu, mi-ar plăcea să știu ce părere ai despre el. Îți voi răspunde cât de repede. O zi, seară sau noapte plăcută îți doresc!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: