Politică de confidențialitate

Politică de confidențialitate

1. Introducere

Chiar dacă s-a făcut mult tam tam cu GDPR-ul, totuși eu sunt de părere că este foarte important să știm despre modul în care sunt procesate datele noastre.

Această pagină are rolul de a te informa cu privire la prelucrarea datelor tale cu caracter personal, atunci când intri și citești articole de pe http://dialoglacheie.com, numit în continuare „Site-ul”, administrat de Nadina Prostire.

2 Ce date personale colectez și de ce le colectez

Prelucrare înseamnă inclusiv colectarea lor. Acest Site colectează date fără de care nu poate funcționa din motive constructive. De asemenea, prin intermediul unui pop-up, generat de prin intermediul MailChimp, colectez adresele de email ale celor care doresc să se aboneze la newsletter-ul dedicat Site-ului. Despre politica de confidențialitate Mailchimp în Europa, poți citi aici: https://mailchimp.com/legal/privacy/

Accesând acest site sunt prelucrate următoarele date cu caracter personal:

  • IP-ul și browserul utilizat.

Comentând pe acest site, următoarele date cu caracter personal sunt prelucrate:

  • nume de utilizator.
  • adresa de email.
  • adresa web a site-ului persoanei care comentează

Abonându-te la newsletter, colectez următoarele date

  • nume și prenume
  • adresă de e-mail

Dacă veți publica pe Site alte date cu caracter personal, din proprie inițiativă, atunci și acestea vor fi colectate sub forma unui comentariu.

Când vizitatorii lasă comentarii pe site, colectez datele arătate în formularele de comentarii, dar și adresa IP a vizitatorului și șirul agenților utilizator din navigator pentru a mă ajuta la detectarea spamului.

Un șir făcut anonim (numit și un hash) poate fi furnizat serviciului Gravatar pentru a vedea dacă îl folosești. Politica de confidențialitate a serviciului Gravatar este disponibilă aici: https://automattic.com/privacy/. După aprobarea comentariului, fotografia ta de profil este vizibilă pentru public lângă comentariul tău.

Site-ul folosește și diverse servicii adiționale pentru monitorizarea traficului și vânzări de tip marketing afiliat, dar acestea se fac prin intermediul unor fișiere tip cookie, a căror utilizare este descrisă în pagina Politica de cookies. În acest caz, eu nu prelucrez date personale de la vizitatori, ci doar văd concluzii statistice despre traficul de pe blog.

3. Scopurile și temeiurile prelucrării

Dacă sunteți vizitator al Site-ului, eu prelucrez datele tale cu caracter personal astfel:

Temei: colectarea lor se face automat la accesarea Site-ului de către sistemul de operare al serverului pe care funcționează Site-ul, fără nici un control din partea mea. Serverul generează un fișier tip log în care trece toate aceste date, împreună cu momentul accesării Site-ului. Dacă nu dorești ca aceste date să fie colectate, devine imposibilă accesarea Site-ului. Google Analytics colectează IP-ul și browserul, dar le prezintă ca data statistice, anonime, fără a avea posibiliatea de a le vedea individiual și asocia cu un nume.

Dacă postați comentarii pe Site, eu prelucrez datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

  • nume de utilizator: este colectat, dar nu fac nimic cu el dincolo de a-l folosi ca metodă de adresare într-un eventual răspuns.
  • adresa de email: este colectată și o utilizez pentru a vedea câte comentarii aveți în total pe blog. În rest, nu fac nimic cu ea, nu o dau altora, nu vă trimit emailuri fără vă cere acordul, nu vă înscriu pe liste de emailing.

Două excepții: dacă bifați să primiți notificări de răspuns la comentariile voastre, Site-ul vă va trimite automat emailuri de notificare.

  • adresa web a site-ului persoanei care comentează: poate fi introdusă opțional când lăsați un comentariu, dar eu nu o prelucrez suplimentar dincolo de colectarea ei.

Temei: colectarea lor este obligatorie pentru că așa funcționează WordPress, platforma de blogging pe care este construit Site-ul. Nu puteți comenta fără a lăsa un email. Vă exprimați consimțământul vostru pentru colectarea lor în momentul când completați acele date și apăsați butonul de trimitere a comentariului. Dacă refuzați să lăsați astfel de date personale, nu comentați pe Site.

Dacă postați în comentarii sau transmiteți prin alte metode disponibile public date cu caracter personal pe Site, atunci acestea vor fi colectate, dar nu prelucrate dincolo de acest punct. Rețineți că un comentariu publicat pe Site poate fi văzut de orice vizitator și deci răspunderea privind conținutul acestora și eventualele date personale comunicate acolo vă aparține în totalitate.

4. Durata pentru care prelucez datele

Ca principiu, voi prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal atât timp cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare menționate mai sus.

Datele abonaților la newsletter sunt păstrate în baza de date MailChimp atâta timp cât ești abonat, adică până te dezabonezi.

5. Dezvăluirea datelor cu caracter personal

Nu voi dezvălui datele tale personale niciunui terț și nici nu te înscriu fără voia ta la newsletter sau alte comunicări.

Probabil că singura ocazie cu care aș dezvălui cuiva datele personale ar fi dacă încălcați Termenele și condițiile blogului și dacă mi le cere poliția sau altă autoritate din domeniu.

6. Stocarea datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal menționate mai sus sunt stocate pe serverele companiei Claus Web srl, pe teritoriul României, unde se află toate fișierele blogului și baza de date a acestuia. Claus Web srl este o companie națională ce oferă servicii de tip big data și are sedii în Romania, Baia Mare, iar Site-ul www.dialoglacheie.com este găzduit pe servere din România.

Puteți afla mai multe despre cum prelucrează și securizează datele personale citind privacy policy-ul lor.

Eventualele backup-uri ale blogului le stochez în propriul PC de acasă și online pe teritoriul Uniunii Europene.

7. Transferul datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal furnizate către Site pot fi transferate în afara României, către state din Uniunea Europeană dar și America.

Comentariile vizitatorilor pot fi verificate printr-un serviciu automat de detectare a spam-ului, Akismet.

8. Drepturile tale

În condițiile prevăzute de legislația pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, beneficiezi de următoarele drepturi:

  • dreptul la informare:  dreptul de a primi detalii privind activitățile de prelucrare, conform celor descrise în acestă pagină web.
  • dreptul de acces la date: respectiv dreptul de a obține confirmarea din partea administratorului Site-ului cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și detalii privind activitățile de prelucrare precum modalitatea în care sunt prelucrate datele, scopul în care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;
  • dreptul la rectificare: dreptul de a obține corectarea de către administratorul Site-ului a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum și completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicată fiecărui destinatar la care au fost transmise datele, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate.
  • dreptul la ștergerea datelor: („dreptul de a fi uitat”), în cazul în care se aplică unul dintre următoarele motive:
    • în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
    • acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
    • în cazul în care persoana vizată se opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;
    • în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;
    • în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
    • datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta căruia se află operatorul.

Este posibil ca, în urma solicitării de ștergere a datelor, administratorul Site-ului să anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) și să continue în aceste condiții prelucrarea pentru scopuri statistice;

  • dreptul la restricționarea prelucrării în măsura în care:
    • prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;
    • operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; sau
    • persoana vizată s-a opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.
    • persoana contestă exactitatea datelor, pe o perioadă care permite verificarea corectitudinii datelor;
  • dreptul la portabilitatea datelor, respectiv:
    • dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și
    • dreptul ca aceste date să fie transmise de către administratorul Site-ului către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;
  • dreptul la opoziție – în ceea ce privește activitățile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitări conform celor indicate mai jos;
    • în orice moment, din motive legate de situația particulară în care se află persoana vizată, ca datele care o vizează să fie prelucrate în temeiul interesului legitim al administratorului Site-ului sau în temeiul interesului public, cu excepția cazurilor în care administratorul Site-ului poate demonstra că are motive legitime și imperioase care justifică prelucarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanță;
  • dreptul de a nu nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;
  • dreptul de a te adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care considerați necesar.

Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a a-ți exercita drepturile menționate mai sus, te rog să te adresezi la adresa de email: nadina.prostire@gmail.com

Site-ul folosește fișiere de tip cookie. Citiți și Politica de Cookies și Termenele și condițiile Site-ului. Ultimul update: 11 septembrie 2018.