Prima vacanță

Prima vacanță

În ultimii trei ani au mers doar acolo. Acum era al patrulea an și mai aveau pe cineva cu ei. Cristina avea doar de 11 luni și asta era prima ei vacanță. Albă ca laptele, cu buze umende și mâini pufoase, stătea gângurind cu ochii mari la Victor și Andra. Avuseseră o zi plină. S-au trezit de dimineață de la ora 05:00 să se pregătească să ajungă la avion. Poate dacă nu n-ar fi fost părinți ar fi dormit mai mult, dar Cristina avea nevoie de toată atenția lor.

Andra a verificat în repetare rânduri dacă a luat suficiente scutece, haine, body-uri, umbreluța și pălăriuța. Victor era responsabil cu pregătirea micului dejun, atât pentru el și soția lui, cât și pentru cea mică. A făcut sanvişuri și a fiert laptele Cristinei. Discutase cu Andra cu o seară în urmă și au ajuns la concluzia că vor lua o stică cu laptele praf al fetiței. Aveau de parcurs un drum lung. Singura problemă care ar fi putut să apără era la aeroport, la check-in. Dar se vor orienta acolo.

Au plecat și au ajuns la aeroport exact așa cum își planificaseră. Au decolat cu emoții. Nu știau cum va reacționa puiuțul de om la primul său zbor. S-a agitat puțin, până ce avionul a ajuns desupra norilor. De acolo liniște, părea că stă mai cuminte decât atunci o legăneau părinții ei.

Zborul a durat destul de mult, în șase ore au ajuns. Au luat un taxi și s-au îndreptat spre mult îndrăgitul hotel „Sol y Mar”, din Santa Cruz de Tenerife. Prima dată ajunseseră aici în urmă cu trei ani, când Andra câștigase o excursie oferită de firma la care lucra. A fost prima lor escapadă de cuplu în afara țării. Mai mult, această vacanță îi picase mănușă lui Victor deoarece se pregătea să-și dea rezidențiatul și avea nevoie de o pauză.

Drumul cu taxiul spre hotel a fost unul cu peripeții deoarece pe Cristina, sensibilă după zborul lung, a început să o doară burtica, motiv pentru care a plâns tot traseul. În tot acest timp Victor a încercat să-l țină pe șofer de vorbă, discutând într-o spaniolă perfecționată încă din primii ani de facultate. Se apucase să o învețe pentru că i se păruse o limbă plină de muzicaliate. Andra, aşezată pe bancheta din spate, încerca să o alăpteze pe cea mică. Copila, în perioadele când o mai lăsau crampele, sugea cu poftă din laptele mamei. Taximetristul a fost destul de înțelegător. Știa prin ce trece tânărul cuplu. Avea 3 copii.

– Încă puțin și nu o să vă mai puteți ține după ea, adăugă șoferul cu o voce calmă și oarecum amuzat.

Au râs, i-au mulțumit de drum, i-au plătit, și au coborât din mașină. Au ajuns la hotel destul de târziu. Acesta era aşezat undeva pe țărmul Nord-Estic al insulei, poziționat ca o poartă între Oceanul Atlantic și relieful vulcanic dimprejur. Soarele ardea, iar cei doi tineri erau bucuroşi că se aflau liniștiți în cameră, adăpostiți de caniculă și ultraviolete.

Se cunoșteau cu personalul și se simțeau ca la ei acasă. Adevărul este că hotelul era o un fel de vilă mai mare în care încăpeau maxim 7 familii. Era suficient cât să te simți confortabil și mereu binevenit.

După ce au scăpat de praful și sudoarea acumulate pe drum au pornit spre restaurant. Victor o ducea pe Cristina în brațe. Era trecut de mult de ora mesei pentru ea, dar și pentru ei. În hol, se întâlniră cu bătrânul Nicolás, bucătarul.

Când îi văzu, ca și cum uitase unde se îndrepta, s-a răsucit cu brațele deschise spre tânărul cuplu, fără să o observe pe Cristina. Când s-a apropiat și-a dat seama că nu erau doar ei doi.

– Bienvenida, mis queridos!  Văd că anul acesta ați ajuns însoțiți. Cum o cheamă?

Fata gânguri de parcă știa că este vorba despre ea și încerca să se prezinte.

– Cristina, răspunde Andra, și are 10 luni.

– Tare frumoși mai sunt românii, exclamă bucătarul, uitându-se la fetiță cu drag. Să vă trăiască!

După ce s-au îmbrățișat ca niște prieteni adevărați Nicolás s-a întors la bucătărie. Avea oricum clienți, dar și un motiv în plus să se apuce de gătit. Știa exact ce dorea tânarul cuplu, paella.

La nici 15 minute auzi plânsete din salon. Și-a dat seama că e Cristina, era singurul copil de acolo. S-a dus să vadă ce se-ntâmplase și a aflat că fetița avea colici. În nici 5 minute s-a reîntors la tinerii părinți cu un ceai de plante din partea locului. O adevărată minune, în 10 minute copila se liniști.

– Mulțumim frumos pentru că am reușit să ne bucurăm de această masă în liniște, i-a zis Victor.

– Cu dragă inimă, am și eu două fetițe. Pe Jimena de 12 ani și pe Alejandra de 16 ani. Am trecut exact prin aceleași probleme. Totuși, acum apar altele. Cea mare e adolescentă și se pare că i-au apărut primele probleme cu acneea. Știți cum e?! Doamne, ce repede cresc!

– Ați fi surprins, spune Victor, dar chiar știu despre ce vorbești. Sunt medic dermatolog. Am o recomandare, așa ca între tați, spuse Victor, simțindu-se mândru că se poate numi așa, dar și că poate să-i întoarcă favorul.

– În România s-a lansat de curând o nouă gamă de produse cosmetice, Gerovital Stop Acnee, dedicate adolescenților cu ten gras, mixt și acneic.

4185-kit-of-no-fear-2

În timp ce-i explica lui  Nicolás că poate face comandă online, pentru că cei de la Farmec livrează în toată Europa, Victor deschise laptop-ul și căută produsul pe care voia să i-l arate. Cel mai potrivit i s-a părut Kitul Tratament Cosmetic deoarece conține:
  • Gel Spumant Purifiant pentru utilizare zilnică, în etapa de curățare;
  • Cremă gel Sebum-Control, la fel, tot pentru întreținere zilnică, în etapa de acțiune și
  • Crema ultra-activă, o formulă concentrată de aplicat strict pe zonele cu probleme deosebite: acnee/coşuri

– În plus, continuă Victor, este o marcă de încredere. S-a deschis în România acum 120 de ani și folosesc doar ingrediente de ultimă generație.

Între timp, discuția evoluase iar noaptea s-a lăsat peste insulă. Luna se alăturase unui cer plin de stele.

 


Acest articol a fost scris pentru proba nr 4 din concursul SuperBlog 2017, ediția de toamnă.

Surse foto de SB on Unsplash  și Farmec

Bună :) Îți mulțumesc că ai citit acest articol și sper că ți-a plăcut. Indiferent dacă da sau nu, mi-ar plăcea să știu ce părere ai despre el. Îți voi răspunde cât de repede. O zi, seară sau noapte plăcută îți doresc!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: