Scrisoarea lui Albert Einstein către fiica sa. IUBIREA ESTE FORȚA UNIVERSALĂ

Scrisoarea lui Albert Einstein către fiica sa. IUBIREA ESTE FORȚA UNIVERSALĂ

Einstein si fiica lui Lieserl
Einstein și fiica lui Lieserl

Albert Einstein a fost un vestit fizician, născut în Germania. Acesta este cunoscut în lumea științifică datorită numeroaselor sale cercetări asupra teoriei relativității restrânse care unește mecanica cu electromagnetismul și teoria relativității generalizate care extinde principiul relativității mișcării neuniforme, elaborând o nouă teorie a gravitației.

Cea mai cunoscută formulă a fizicianului german este E=mc² care ne indică faptul că o masă infimă poate genera o cantitate enormă de energie, deoarece, după cum vedeți, energia este produsul dintre masă și c2(viteza luminii la pătrat), iar c=300000 km/s.

Cu toate acestea Eistein a fost în primul rând un om care a militat pentru pace, pentru iubire și relaționare interumană.

Vă invităm să citiți această minunată scrisoare a fizicianului prin care îi explica fiicei lui Lieserl legea supremă a universului

„Când am propus teoria relativității, foarte puțini oameni m-au înțeles, iar ceea ce urmează să destăinui umanității acum, se va ciocni de neînțelegerea și prejudecățile din această lume.

Te rog să păstrezi aceste scrisori atât timp cât este necesar, ani, decenii, până când societatea este suficient de avansată pentru a accepta ceea ce voi explica mai jos.

Există o forță extrem de puternică, pentru care, cel puțin până în prezent, știința nu a găsit o explicație formală. Este forța care include și guvernează totul, este chiar în spatele oricărui fenomen care are loc în Univers și încă nu a fost identificată de noi. Aceasta forță universală este IUBIREA.

Când cercetătorii au investigat o teorie unificată a Universului, au uitat cea mai puternică forța nevăzută. Iubirea este Lumina, care îi luminează pe cei ce o oferă și o primesc. Iubirea este gravitație, deoarece îi face pe unii oameni să se simtă atrași de alții. Iubirea e putere, deoarece multiplică tot ce avem mai bun și oferă umanității șansa de a nu pieri în propriul egoism orb. Iubirea expune și revelează. Pentru iubire noi trăim și murim. Iubirea e Dumnezeu și Dumnezeu este Iubire.

Aceasta forța explică totul și oferă sens vieții. Aceasta este variabila pe care am ignorat-o de prea mult timp, poate pentru că ne este frică de iubire deoarece este singura energie din Univers pe care ființa umană nu a învățat să o controleze după voința sa.

Pentru a evidenția iubirea, am creat o simpla substituire în cea mai faimoasa ecuație de-a mea. Dacă în loc de E=mc2, acceptăm că energia pentru a vindeca întreaga lume poate fi obținută din multiplicarea iubirii cu viteza luminii la pătrat, atunci ajungem la concluzia că iubirea este cea mai puternică forța ce există, deoarece nu are nici o limită.

După eșecul umanității în a utiliza și controla celelalte forțe din Univers, care până la urma s-au întors împotriva noastră, este imperios să ne hrănim pe noi înșine cu o altă formă de energie…

Dacă vrem ca speciile noastre să supraviețuiască, dacă vrem să descoperim sensul vieții, dacă vrem să salvăm lumea și fiecare ființă conștientă ce trăiește, atunci iubirea este unicul răspuns.

Probabil nu suntem încă pregătiți să creăm o bombă a iubirii, un mecanism destul de puternic pentru a distruge ura, egoismul și lăcomia care devastează planeta.

Cu toate acestea, fiecare individ poartă cu sine un mic, dar puternic generator de iubire, a cărui energie așteaptă să fie eliberată.

Când o să învățăm să oferim și să primim această energie universală, dragă Lieserl, vom putea afirma că iubirea învinge tot, că poate transcende totul și orice, deoarece iubirea este chintesența vieții.

Regret profund că nu am fost capabil să exprim ceea ce este în inima mea, care a bătut în liniște pentru tine întreaga mea viață. Poate e prea târziu pentru scuze, dar cum timpul e relativ, simt nevoia să îți împărtășesc ca Te Iubesc și datorită ție am ajuns la răspunsul suprem!

Tatăl tău,

Albert Einstein”

sursa: SuntSnatos.ro

Bună :) Îți mulțumesc că ai citit acest articol și sper că ți-a plăcut. Indiferent dacă da sau nu, mi-ar plăcea să știu ce părere ai despre el. Îți voi răspunde cât de repede. O zi, seară sau noapte plăcută îți doresc!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: